AJANKOHTAISET NÄYTTELYT

Raimo Auvinen: Minä, Minä, Minä & Benjamin Phillips Nozdrachev: Treeincarnation
AVAJAISET perjantaina 2.3. klo 18
t e r v e t u l o a !

RYTMIRINKI ESITTÄÄ:

KEIJO PUUMALAISEN LYÖMÄSOITIN-NÄYTTELY HAIHATUKSEN FANTASIASSSA ON AVOINNA MUIDEN NÄYTTELYIDEN YHTEYDESSÄ TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Keravalainen yhteisörummutus-kollektiivi Rytmirinki on tunnettu monista yhteisprojekteista niin taidemuseoiden kuin yksittäisten taiteilijoiden kanssa. Rumpaleilla kerääntyy nurkkiin ja kaappeihin paljon erilaisia soitettavia ja rummutettavia esineitä. Näin on käynyt myös keravalaiselle lyömäsoittajalle Keijo Puumalaiselle. Hän on ostellut erilaisia soittimia usean vuosikymmenen aikana eri maista, niin kaupoista kuin kirpputoreiltakin. Suurimmaksi osaksi näitä soittimia on käytetty sekä konserteissa että muissakin esiintymisissä, joissa on tarvittu eksoottisia ääniä ja rytmisoittimia. Kevätsiivous on yleensä tarpeellista, ja niinpä nämä Keijon soittimet on etsitty kaappien nurkista ja pölyt on nyt pyyhitty pois.

Haihatuksen Fantasia-talossa on esillä neljä erilaista lyömäsoitinryhmää, jotka on jaoteltu maanosien, eri maiden ja soittimien valmistusmateriaalin mukaan. Jokaisesta ryhmästä löytyy tyypillisiä äänikuvia nimenomaan tietyn maailmankolkan musiikkiperinteistä. Keijo on myös piirtänyt seinille 4 erilaista nuottitaulua, yhden kullekin soitinryhmälle. Jokaiseen rytmiin tarvitaan 3 – 5 soittajaa, jotta kyseisen maan, maanosan tai soittimiston äänimaisema pääsisi täysipainoisesti esille. Tämä pieni soitinnäyttely toimii siis myös rytmirinkinä erilaisten etnisten musiikkikulttuurien saloihin!

Rummuta Itte! -näyttely avautui 11.6.2016 ja se on avoinna aina muiden näyttelyiden ja tapahtumien yhteydessä tai erikseen sovittaessa Haihatuksen kanssa haihatus@haihatus.fi, 040 5161703.

Keijo Puumalainen, 050 3659554, rumpali.puumalainen@saunalahti.fi