AJANKOHTAISET NÄYTTELYT


HAIHATUKSEN KESÄNÄYTTELY 2018 ON TILOISSA

Yksi valtakunnan merkittävimmistä nykytaiteen kesänäyttelyistä on avoinna Joutsassa koko kesän jokaisena päivänä 11.6. - 17.8.2018. Taidelaitos Haihatuksen 19. kesän avajaisia juhlitaan perinteiseen tapaan kaikille avoimena kansanjuhlana lauantaina 9.6. klo 17-19. Näyttely on osa Haihatuksen ympärivuotista Outopäivät taidefestivaalia.

Näyttelyn sisällöstä vastaavat kuraattorit Kalle Turakka Purhonen, Pauliina Turakka Purhonen, Pasi Mälkiä ja Tiia Matikainen antoivat näyttelyn nimeksi TILOISSA näin sanoen:

“Haihatuksen tiluksilta löytyy monenlaisia tiloja, sisältä ja ulkoa. Haihatus on myös mielentila, kirjavuuden salliva elämänasenne. On mahtava tilaisuus jo neljännen kerran olla mukana rakentamassa näyttelyä näin moniulotteiseen paikkaan. Vuosi vuodelta Haihatus käy tutummaksi ja ajatus vapaammaksi; keitä kaikkia voi kutsua mukaan ja tekemään mitä, ja minne? Tuttuus antaa väljyyttä – rentoutta näyttelyn rakentamisessa yhdessä
taiteilijoiden kanssa.” - terveisin Kura-ryhmä.

26 taiteilijaa Tiloissa
Pasi Autio
Jesse Avdeikov
Enoch Bergsten
Niina Lehtonen Braun
Linda Granfors & Aura Hakuri
Viva Granlund
Kaarina Haka
Sampsa Indren
Kirsi Jokelainen
Sakari Kannosto
Aimo Katajamäki
Saija Kivikangas
Ninni Luhtasaari
Aleksi Martikainen
Antti Oikarinen
Henrik Olsson
Benjamin Phillips Nozdrachev
Antti-Ville Reinikainen
Seppo Renvall
Sonja Salomäki
Ilkka Sariola
Annukka Turakka
Juhani Vikainen
Joanna Wingren
Charlotta Östlund

Tiloissa 11.6. - 17.8.2018 päivittäin klo 11-18, pääsymaksu 12/10/3€

Avajaiset 9.6.2018 klo 17-20, vapaa pääsy

Jousitie 70, JoutsaLYÖMÄSOITIN-NÄYTTELY HAIHATUKSEN FANTASIASSSA ON AVOINNA MUIDEN TAPAHTUMIEN YHTEYDESSÄ TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Keravalainen yhteisörummutus-kollektiivi Rytmirinki on tunnettu monista yhteisprojekteista niin taidemuseoiden kuin yksittäisten taiteilijoiden kanssa. Rumpaleilla kerääntyy nurkkiin ja kaappeihin paljon erilaisia soitettavia ja rummutettavia esineitä. Näin on käynyt myös keravalaiselle lyömäsoittajalle Keijo Puumalaiselle. Hän on ostellut erilaisia soittimia usean vuosikymmenen aikana eri maista, niin kaupoista kuin kirpputoreiltakin. Suurimmaksi osaksi näitä soittimia on käytetty sekä konserteissa että muissakin esiintymisissä, joissa on tarvittu eksoottisia ääniä ja rytmisoittimia. Kevätsiivous on yleensä tarpeellista, ja niinpä nämä Keijon soittimet on etsitty kaappien nurkista ja pölyt on nyt pyyhitty pois.

Haihatuksen Fantasia-talossa on esillä neljä erilaista lyömäsoitinryhmää, jotka on jaoteltu maanosien, eri maiden ja soittimien valmistusmateriaalin mukaan. Jokaisesta ryhmästä löytyy tyypillisiä äänikuvia nimenomaan tietyn maailmankolkan musiikkiperinteistä. Keijo on myös piirtänyt seinille 4 erilaista nuottitaulua, yhden kullekin soitinryhmälle. Jokaiseen rytmiin tarvitaan 3 – 5 soittajaa, jotta kyseisen maan, maanosan tai soittimiston äänimaisema pääsisi täysipainoisesti esille. Tämä pieni soitinnäyttely toimii siis myös rytmirinkinä erilaisten etnisten musiikkikulttuurien saloihin!

Rummuta Itte! -näyttely avautui 11.6.2016 ja se on avoinna aina muiden näyttelyiden ja tapahtumien yhteydessä tai erikseen sovittaessa Haihatuksen kanssa haihatus@haihatus.fi, 040 5161703.

Keijo Puumalainen, 050 3659554, rumpali.puumalainen@saunalahti.fi