Uutiset

TYÖSSÄOPPIMISENI HAIHATUKSESSA

Keskiviikko 28.5.2014 klo 13:12 - Silja


silja_toimisto_400.jpgsilja_totsa_400.jpg

'

Kevät on mennyt todella nopeasti ja hellettäkin on jo kerennyt olla. 

Vastahan tässä oli huhtikuun seitsemäs päivä, jolloin aloitin työharjoittelun ja nyt eletään jo toukokuun loppua. Ulkona vihertää reippaasti ja muistuttaa tulevasta kesästä. Ilmakin on kesäisen sateinen. Niin vain työssäoppimispäivätkin käyvät vähiin ja tänään se on sitten viimeinen päivä.

Muistan vielä ensimmäisen työpäivän ja sen, kuinka paljon jännitti. Ensimmäinen työpäivä on aina jännä paikka, kaikille. Ei vielä tiedä, mitä muut odottavat ja mitä pitäisi tehdä. Onneksi se aina selkiytyy pikkuhiljaa. Työharjoittelijana ei vain aina meinaa muistaa, että kaikkea ei tarvitse eikä pidäkään osata heti.Siksi onkin hyvä kokeilla monenlaisia töitä, ihan omankin alan sisältä, että saa paljon kokemusta ja oppii uusia asioita. Halusin Haihatukseen nimeenomaan siksi, että halusin kokeilla välillä muuta kuin varsinaista myyntityötä ja lisäksi olen kiinnostunut taiteista. Onneksi työ kuitenkin sisälsi myös asiakaspalvelua, jossa haluan kehittyä ja jota tarvitaan matkailualalla.

Samalla pääsin myös tutustumaan kulttuuriyhdistyksen toimintaan ja auttamaan taiteilijoita töiden rakentamisessa ja ripustamisessa. Se oli mielenkiintoista ja tajusin, että taidenäyttelyn rakentaminen vaatii paljon työtä, vaikka se voi vaikuttaa helpolta hommalta. Näyttelyn rakentaminen myös vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Aina kaikki ei mene niin kuin on suunniteltu ja silloin on hyvä pitää hieman kahvitaukoa ja miettiä uudestaan. Ilmapiiristä huomaa nopeasti tietyn rentouden, vaikka välillä on tottakai oikeasti kiire saada jotain valmiiksi. Kiirettömyys on mukavaa, mutta toisaalta stressiin on niin nykyaikana tottunut, että rennosti ottaminen oli ainakin välillä vaikeaa. Sitä on kuitenkin hyvä opetella kaikkien. Ei aina tarvitse olla menossa ja murehtia turhia.

Harjoittelujakso tarjosi minulle todella paljon. Tutustuin uusiin ihmisiin ja tein monipuolisesti kulttuuriyhdistyksen töitä aina toimistossa istumisesta kassavaunun maalaamiseen. Kerkesin myös tekemään tuotteistamisen näytön ja mahdollisesti hyvän pohjan tulevalle opinnäytetyölleni tällä harjoittelujaksolla. Nyt koulujutut näyttävät taas paljon selkeämmiltä ja uskon vahvasti, että valmistun ajallani vuoden päästä. Vaikka saankin matkailuvirkailijan paperit, sitä ei tiedä, vaikka jonain päivänä tekisin jotain kulttuurityötä. Ala on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen ja oman luovuuden käyttäminen on kiehtovaa.

Suosittelen lämpimästi kaikille koululaisille, opiskelijoille ja muille vielä omaa alaansa hakeville tai uudelleen miettiville kokeilemaan töitä taidekulttuurin parissa. Tänne Haihatukseenkin haetaan harjoittelijoita heinäkuulle, joten kannattaa ihmeessä hakea. :) Suosittelen myös vierailua oman lähiseudun taidenäyttelyssä, vaikka näin kesäaikaan. Saattaa ehkä tuntua, ettei ymmärrä taiteesta yhtään mitään ja mitähän tuokin nyt sitten esittää, mutta se ei haittaa. Oma harjoittelujakso on opettanut ainakin sen, että taiteilijoilla on oma ideansa teoksen takana, mutta se ei ole ainut oikea tulkinta ja jokaisella katsojalla on oma näkemys. Ja jos näyttely kuulostaa tylsältä taulujen tuijottamiselta (jota se ei ole), kannattaa viedä koko perhe kesäteatteriin, käydä porukalla konsertissa tai vaikka kokeilla tanssituntia kavereiden kanssa. Kulttuuria on kaikkialla ja se sopii kaikille. Kesä on loistavaa aikaa todeta se itse, sillä Suomi on täynnä kesätapahtumia, isompia ja pienempiä. Rohkeasti vaan. :)

Silja Ilmonen, joutsalainen matkailualan toisen vuoden opiskelija


Kommentit

29.5.2014 11:03  hietzu

Olipa mukavaa lukea kokemuksistasi Haihatuksessa. Voin samastua jännitykseen ja odotuksiin, nuo tunteet tulevat aina vastaan uudessa työssä ja ympäristössä. Kiva kuulla että sait paljon uusia ja ajatuksia avaavia kokemuksia. Kulttuuri ja taide ovat minulle niitä jotka tuovat vastapainoa arkeen ja pitävät sen mielekkäänä.
Hyvää kesää! :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini