Uutiset

FANTASIAREMPAN LOPPUKIRI

Sunnuntai 5.1.2014 klo 17:15 - Merja


Fantasiatalon remontti on edennyt odotetusti. Meijän miehet Raimo ja Pekka ahkeroivat tänään loppiaisaattonakin välisiivouksia ja hirsiseinien höyläämisiä. Työtä on nyt jatkettava talkootyönä ainakin toistaiseksi, sillä joulun alla jouduimme pistämään palkallisen timpurin pois työmaalta, koska EU-leader lompsamme pohja alkoi jo vilahdella tyhjenemistään.

Timpuri-Eikkamme uutteralla panostuksella Fantasia etenikin kuin juna keväästä lähtien. Talossa on nyt talviturkki päällä eli eristeet ja paneloinnit on tehty, kuisti rakennettu, lattiat ja ikkunat on paikoillaan, osin ovetkin.  Muutama levynpala kamaripuolella vielä seinälle ja sitten pääsemmekin jo maalaushommiin, maalipöntöt on jo hommattu. Talkooväki on tervetullutta osallistumaan näihin mukaviin jo valmista tekeviin sisähommiin. Putki- ja sähkömiehet saapukoot sen jälkeen. 

Remontti valmistuu kuluvan vuoden 2014 loppuun mennessä. Näin on sovittu rahoittajan kanssa. Remonttirahojen hupeneminen ei tullut mitenkään yllätyksenä, mutta pistää nyt meitä kaikkia timpuri-Eikan tilalle remonttitalkoisiin ja kaikin nystyröin pohtimaan keinoja rahan riittämiseksi.

Rahankeräyslupaakin on haettu poliisilta ja päätöksen pitäisi tulla nyt keväällä. Luvan saatuamme aloitamme reippaan rahankeräysprojektin saadaksemme tämän hienon vanhan hisrsitalon remontoitua kurjainhoitolaitolaitoksen väentuvasta taidekulttuurilaitoksen väentuvaksi.

Fantasia avataan keväällä 2015 ja sen sisällön suunnittelu on myös nyt työn alla. Ajatuksia on, mutta avoimin mielin otamme vastaan ehdotuksia. Voisiko se olla musiikkia? nukketeatteria? museomaista? toiminnallista? Kuka keksii? Tuoreet ideat ei olisi nyt yhtään hullumpia.

fants3002.jpgfants3003.jpgmaarit300.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini