Uutiset

TILAA TAITEELLE

Lauantai 9.11.2013 klo 14:13 - Merja


Kaupunkilaiskolleegoita ahdistaa.
Jyväskylän taiteilijaseura on syystäkin älähtänyt kaupungin uusimmasta talousarviosta, joka uhkaa 10 prosentin kulttuuriavustusten leikkauksilla ja taidemuseon siirtämisellä keskustasta syrjään Keski-Suomen museon yhteyteen. Taiteilijoilla tuntuu myös olevan Jyväskylässä, kuten kaiketi monessa muussakin kaupungissa, ainainen pula työskentely- ja esittäytymistiloista. 

Taiteen edistämiskeskukselta ei ole tämä kaupunkilaisten ahdinko jäänyt huomaamatta, joten nyt se hakeekin Keski-Suomeen uutta visuaalisten alojen läänintaiteilijaa, jonka tehtävä tulisi olemaan ensisijaisesti kaupunkikuvan ja -ympäristön kehittäminen sekä taiteilijoiden toimintaedellytysten parantaminen edistämällä  soveltuvien tilojen käyttöönottoa Keski-Suomessa.  Keski-Suomi tarkoittanee tässä kohdin pääasiassa Jyväskylää, koska muualla tätä tilan puutetta ei ole.

Nytpä tekeekin mieleni sanoa että tulkaapa taiteilijat suosiolla pois sieltä kaupungista. Vaikka tänne meille Joutsaan. Täällä on tilaa olla, tehdä ja esittää. Isoja asumiseen ja työskentelyyn sopivia taloja on myynnissä halvalla. Esimerkiksi  monien mahdollisuuksien Opintolasta on tarjottu tähän mennessä 15 000 euroa ja on siinä ja siinä että menekö sillä hinnalla. Kokoonsa ja kuntoonsa nähden ei paha ole hinta hyvällä silmällä remontoidusta Savontien talosta ja ihan keskellä kylää myydään myös entistä Tokmannin taloa. Kylältä kävelymatkan päässä nelostien varressa on  vanha kirppisrakennus ja jessus, mitä kaikkea löytyykään etäämpänä Joutsaa, mutta lähempänä Jyväskylää! Miten olisi vaikka Rutalahden Old Lady?

Näihin äkkiseltään mainitsemiini voisi perustaa vaikka useammankin taiteilijan yhteisöjä.

Maalla on avaruutta vaikka huutaa metsät täyteen, saa olla yksin rauhassa, mutta seuraakin löytyy. Haihatukseen voi poiketa silloin tällöin pikasesti kahvilla tai tulla mukaan tekemään isompiakin taideprojekteja. Ulkomaan matkat korvautuvat nekin kun haihatusvisiteillä pääsee tutustumaan kaikkialta maailmasta tuleviin residenssitaiteilijoihin. Jyväskylään hurauttaa vajaassa tunnissa ja taidenäyttelyitä pääsee näkemään Joutsassakin, ihan keskeisellä paikalla.

Tervetuloa!

opintola.jpgsavontie.jpg
tokmanni2.jpgkirppis.jpg

old_lady.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini