YKSI ÄÄNI METSÄSTÄ

Keskiviikko 17.10.2012 klo 11:31 - Merja (Päivän vieras, Itä-Häme,17.10.2012)


polkkypaiden_parlamentti_2000_2.jpgkuvassa Raimo Auvisen "Pölkkypäiden parlamentti" 2000

Vaalien alla kansa jakautuu myymään ja ostamaan pätevää päättäjyyttä ja yhteisten asiain hoitoa. Tilanne on jännittävä kunnanvaltuustoon päättäjiksi haluaville, mutta herkullinen myös muulle kansalle, jonka ongelmia varsinkin tässä kaupantekovaiheessa kuunnellaan harvinaisen myötäeläen ja tarkasti. Juuri nyt on siis otollinen aika tuoda esiin elämänsä epäkohtia ja vaatia niihin korjausta. Meneillään olevat äänestäjän markkinat päättyvät vaalipäivän ostohetkeen, joten tästä ”shoppailuvaiheesta” kannattaa nyt ottaa kaikki ilo irti.

Ääntäni kunnallisvaaliehdokkaille kauppaavana minun ei periaatteessa tarvitse kuin mennä istumaan jonkin vaalikeskustelun yleisöpenkille, niin jo huomaan itseään lavalla kauppaavien katseista ja puheenvuoroista, että olen heille tärkeä ja he tekevät mitä tahansa voidakseni jatkossa entistä paremmin. Pelkkä läsnäoloni saattaa innostaa heidät lupaamaan jopa kunnan kulttuuritoimelle kukoistavaa tulevaisuutta. Hupsista, mutta hyvä niinkin. Entä jos vielä hiukan tehostaisin myyntiäni, voisiko äänikaupan taika jatkua pidempäänkin, ehkä jopa yli vaalien?

Pelkän passiivisen kuuntelemisen sijasta voisin tehdä itseäni tykö ääntäni tarvitseville hiukan tehokkaammin. Voisin pyrkiä sulautumaan ehdokkaiden joukkoon pukeutumalla samaan tyyliin, puhumalla samoista asioista, olla yhtä mieltä ja kehua heidän aikaansaannoksiaan: olette tärkeällä asialla, jatkakaa samaan tyyliin, kuntamme tarvitsee kaltaisiane! Tarjoaisin kahvia ja pullaa ja olisin oikein hyvää pataa kaikkien kanssa. Teettäisin pahvimerjan seisomaan teltassa silloin kun en itse ehtisi tai kun taivaalta tulisi räntää. Halausten jälkeen sujauttaisin sujuvasti ehdokkaiden rintapieliin pinssin jossa olisi joku iskevä slogan kuten ”Metsänen vastaa niinkuin sille huutaa” tai ”Kyllä Merja tietää!”. Jakamissani kuulakärkikynissä voisi lukea kultakirjaimin vaikka ”Merja Metsänen, sinun äänestäjäsi”.

Tämän rähväkkään äänikampanjani rahoittamiseksi voisin viimeinkin pyyhkäistä hämähäkinseitit vintin nurkassa lojuvista vanhoista öljyvärimaalausharjoitelmistani ja myydä ne kovaan hintaan yrityksille. Kampanjani menestyessä voisin luvata myydä melko halvalla vaikka Byrokratia -assemblaasini kunnan talon aulaan ja siihen voisin kaiverruttaa messinkilaattaan tekstin ”Tämän teoksen on tehnyt kunnan uskollinen äänestäjä Merja Metsänen”.

Uskoisin että kaupanteko voisi olla vilkastakin, onhan valtuustoon pyrkijälle jokainen ääni tärkeä. Itselleni riittäisi kuitenkin se yksi ainoa ehdokas, hän joka tosiaan tekisi jotain kuntamme kulttuuritoimen kurjuudesta kohottamiseksi. Jossei kukoistukseen asti, niin edes sille tasolle että tietäisin sen olevan olemassa. Jos nyt kuitenkaan en vielä näiden vaalien aikana tohdi torille asti ja se oikea edustaja tosiaan jossain on, niin vinkatkaa ihmessä hänen numeronsa, minä lupaan ainakin äänestää.


Kommentit

17.10.2012 13:02  Tiia

Kampanjantekijäainesta!

17.10.2012 19:38  Päivi

Hih, Hyvä Merja! Toivotaan parasta, innokasten asiainhoitajien ilmoittautumisvyöryä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini