ELÄKÖÖN UTOPIA!

Perjantai 20.7.2012 klo 17:06 - Merja


emmaamandahiki450.jpg

philippeliekeissa450.jpgemmajahanna450.jpgKesänäyttelyn lisäksi on tänä kesänä lähtenyt hyvin käyntiin Utopiatalon toiminta.Talo tanssii, soi, laulaa, piirtää ja maalaa lähes ympäri vuorokauden.

Talvella ja alkukesästä residenssanneiden kotimaisten Jarmon, Annukan, Jussin ja Heikki Morganin jälkeen alkoi kesällä kuulua kansainvälistäkin kielenkäyttöä. Ensimmäisinä ulkomaisina saapuivat kesä-heinäkuun vaihteessa ruotsalaiset tanssitaiteilijat Emma Tolander ja Amanda Apetrea (yläkuvassa) ja samoihin aikoihin uskaltautui kahden kuukauden jaksolleen Philippe Moore from Illinois (keskimmäisessä kuvassa). Kun kotimaisena vahvistuksena talossa asuu vielä meidän kellarinkunkkujen Merjan ja Raimon lisäksi kesätyöläisemme nuori reipas ja kuvataiteileva ja runoileva Hanna (alakuvassa oikealla), on Utopiasta kehkeytynyt eläväinen eri taiteen alojen kansainvälisen verkostoitumisen paikka. Talossa asuvan kirjavan porukan lisäksi toimintaa vilkastuttavat  myös monet vierailevat tähdet, kuten tanssiprojektiaan parhaillaankin Utopiastudiossa kehittävät ja harjoittelevat Sebastian ja Janina. 

Töitä täällä tehdään ahkerasti ja iltaisin lämpiävät sekä sauna että grillinuotio, jonka ympärille kokoontuu useinkin koko talon väki plus vierailijat, joskus on jopa näyttelyvieraat kutsuttu saunomaan ja nuotiolle. Kansainvälisen ja monitaiteisen porukan mukaisesti nuotiossa paistuu makkaran lisäksi kaikkea mahdollista mansikkadippisuklaasta  kesäkurpitsaan ja vaahtokarkit tietysti ihan vakiona.

Amerikan Philippemme on hyvin sopeutunut, innokas saunoja ja kysyy jo ihan suomeksi "misson mun kalja?" Huomenna lupasi leivonmäkinen haihatusvahvistuksemme Marita viedä hänet katsomaan suomalaista Suosählyä jonka jälkeen pelataan taas Mölkkyä Utopian pihassa - tulkaahan mölkylle muutkin ja ottakaa sauna- ja grillivermeet mukaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini