KONTAKTEJA LUOMASSA

Maanantai 7.5.2012 klo 9:26 - Merja


kulttuuripalkinto400.jpgKuvassa Raimo Auvinen luovuttaa Haihatuksen kulttuuripalkinnon (pussillinen pussinsulkijoita) taiteilijoille Mauri Korhonen (mustat lasit) ja Kalle Turakka Purhonen (raapii päätään) avajaisissa 2011


Toukokuu on kesänäyttelyn vuodenkierron kiireisin kuukausi. 
Parhaillaan on markkinointimateriaalia menossa painoon sekä tilojen tyhjennys ja kunnostus. Taiteilijoita pyörähtelee paikkoja katsastamssa ja ripustamiseenkin jo ruvetaan kiihtyvällä tahdilla. Se Suuri Joukkokohtaus eli perinteinen ripustustalkoo-viikonloppu on 19. - 20.5. Loppukuusta näyttely pitäisi jo ollakin valmis laputettavaksi ja luetteloitavaksi.

Residesseissäkin on eloa. Toukokuun residenssaajat ovat Annukka Majamäki ja Jussi Koitela. Kesään mahtuu kotimaisten lisäksi myös kansainvälistä vuorovaikutusta, tulossa ovat ainakin ruotsalainen tanssitaiteilija ja yhdysvaltalainen mediataiteilija. Lisäksi elokuun kolmen ensimmäisen viikon ajan Haihatuksessa majoittuu ja työskentelee kansainvälisen työleirin kymmenpäinen monikulttuurinen vapaaehtoisten värikäs porukka. Kesän residenssihuoneita on vielä vapaana, niitä kannattaa kysyä heti  ja syys-talvikauden hakuaika umpeutuu 15.5. 

Tänä kesänä on kesänäyttelyn lisäksi muutamia tapahtumia ja residenssitaiteilijoiden myötä voi tulla lisääkin. Samalla kuitenkin on jo katsottava kauemmas.

Vuoden 2013 kesänäyttelyn taiteilijalista on jo aluillaan ja mietintämyssyssä on hautuumassa jo muitakin vuoden 2013 tapahtumia ja siitäkin eteenpäin. Syksyllä 2013 on Haihatukseen tulossa iso ja kiinnostava näyttely,  siitä kerromme lisää myöhemmin. 

Suunnitteilla on myös poikkitaiteellinen kulttuuritapahtuma tai peräti festivaali kesästä 2013 tai 2014 lähtien, eikä sellaista ponkaista parissa kuukaudessa, vaan nyt on aika ryhtyä pohjatyöhön, suunnitteluun ja yhteyksien luomiseen. Kesänäyttelypöhinän keskellä luomme nyt monialaisia taiteen kumppanuuksia kehittämään kulttuuritapahtumia Joutsaan. Tapahtuma on vielä ihan tabula rasa eli tyhjä taulu, joten kaikki ideat ovat tervetulleita sitä täydentämään. Kommentit

7.5.2012 11:18  Eeva H.

Aika pöhinätä! Oikein Hyvältä kuulostaa ja jännältä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini