TAITEILIJARESIDENSSIT

ediet450.jpgresidenssin hakulomake

Haihatus myöntää 1 - 6 kuukauden residenssejä kaikkien alojen taiteilijoille. Residenssimaksu on 650/kuukausi/ henkilö ja 975/tuplahuone/2 henkilöä. Haihatus käsittelee hakemukset lähes päivittäin joten vastauksen saa nopeasti.

Residenssin majoitushuoneet (6kpl 17 - 23m2) sijaitsevat residenssitalo Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa. Samassa rakennuksessa on yhteisiä työskentely- ja harjoitustiloja (10- 60m2). Käytettävissä on myös yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, näyttelytalo Haihatus, tapahtumatalo Fantasia ja suuri piha-alue.

Taiteilijoilla on mahdollisuus residenssijaksonsa aikana järjestää tapahtumia ja esityksiä oman taiteensa esille tuomiseksi ja osallistua kahdesti vuodessa järjestettäviin yhteisnäyttelyihin. Täysin omaan työskentelyyn keskittyminen on myös mahdollista, Haihatuksen ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä.

Allergisten on hyvä huomioida että talossa asuu kolme kissaa.

RESIDENSSIMAKSU 650 €/kuukausi/ yhden hengen huone ja 975 €/tuplahuone/taiteilijapari maksetaan etukäteen, residenssiä varattessa maksetaan varausmaksuna 100 €/ yhden hengen huone tai 150 €/ tuplahuone ja loppusumma residenssijaksoa edeltävän kuukauden alussa.

Maksuun sisältyy majoitushuone (17-23m2) ja oikeus työskentelytilan (10-50m2) tai esittävän taiteen harjoittelutilan (60m2) ja yleisten tilojen käyttöön, sekä vesi, sähkö ja langaton internet-yhteys. Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

Residenssitaiteilijoiden vieraiden lyhytaikainen majoittuminen 20€/yö/yksityishuoneessa tai 10€/yö/ patjamajoitus residenssitaiteilijan huoneessa.

Haihatus tarjoaa silloin tällöin myös maksuttomia residenssejä suomalaisille taiteilijoille, taidekulttuurin toimijoille ja alan opiskelijille muutaman tunnin päivittäistä työtä vastaan. Työ räätälöidään tekijälleen sopivaksi. Tarjolla on monenlaisia taidelaitoksen ylläpidon tehtäviä.

Yhteydenotot
Taidelaitos Haihatus