Taiteilijaresidenssit kaikkien alojen taiteilijoille ja taiteen opiskelijoille

Haihatus tarjoaa kaikille taiteilijoille
ja taiteenopiskelijoille residenssimahdollisuuden
syy-joulukuussa 2018 hintaan 500 €/kk

Hae nyt!

in english: www.en.haihatus.fi

residenssin hakulomake

HINNAT

650/kuukausi/ henkilö ja 975/tuplahuone/2 henkilöä. Residenssiä varattessa maksetaan varausmaksuna 100 €/ taiteilija tai 150 €/ taiteilijapari ja loppusumma residenssijaksoa edeltävän kuukauden alussa. Haihatus käsittelee hakemukset lähes päivittäin joten vastauksen saa nopeasti.

Maksuun sisältyy majoitushuone (17-23m2) ja oikeus työskentelytilan (10-50m2) tai esittävän taiteen harjoittelutilan (60m2) ja yleisten tilojen käyttöön, Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.

Residenssitaiteilijoiden vieraiden lyhytaikainen majoittuminen 20€/yö/yksityishuoneessa tai 10€/yö/ patjamajoitus residenssitaiteilijan huoneessa. Haihatus tarjoaa silloin tällöin myös maksuttomia residenssejä suomalaisille taiteilijoille, taidekulttuurin toimijoille ja alan opiskelijille muutaman tunnin päivittäistä työtä vastaan. Työ räätälöidään monista taidelaitoksen ylläpidon tehtävistä sopivaksi tekijälleen.

TILAT JA VÄLINEET

Taidelaitoksen kolme taloa Utopia, Fantasia ja Haihatus ovat taiteilijoiden käytettävissä. Yhteensä tilaa on n.1500m2. Residenssin kuusi majoitushuonetta (17 - 23m2) sijaitsevat Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa. Yhteisessä käytössä on erilaisia työskentely- ja harjoitustiloja (10- 60m2), yhteinen keittiö, oleskelutilaa, sauna, pyykkitupa, näyttelytalo Haihatus, tapahtumatalo Fantasia ja suuri piha-alue. Esittävän taiteen harjoitustila Fantasia-talossa varataan kerrallaan yhdelle taiteilijalle tai ryhmälle /kuukausi.

Työtiloissa on monenlaisia kuvataiteen välineitä ja materiaalia yhteiseen käyttöön. Kellarin ja puutyöverstaan työkalut ovat kaikkien käytettävissä. Fantasiassa on tanssijoille hyvä puulattia ja tanssimatot. Lisäksi on käytettävissä langaton internet, tulostin, kaksi projektoria, mediaplayereitä, näyttöjä, kaksi kitaraa, urkuharmoni, PA-laitteet, mikrofoni, ym.

Allergisten on hyvä huomioida että Haihatuksessa asuu kolme kissaa ja yksi koira.

TOIMINTAPERIAATTEET

Haihatuksen toiminta ja ohjelma on vapaata ja taiteilijalähtöistä. Taiteilijoilla on mahdollisuus residenssijaksonsa aikana järjestää tapahtumia ja esityksiä oman taiteensa esille tuomiseksi ja osallistua vuosittain järjestettävään residenssitaiteilijoiden ryhmänäyttelyyn. Omaan työskentelyyn keskittyminen on myös mahdollista.

Residenssi on kansainvälinen ja tietoa myös englanninkielisellä kotisivulla www.en.haihatus.fi


SIJAINTI JA AJANVIETEMAHDOLLISUUDET

Haihatus sijaitsee Joutsan kirkonkylässä, Keski-Suomessa nelostien varrella, Heinolan ja Jyväskylän puolessa välissä. Joutsa on pieni maalaiskylä, jonka palvelut ovat Haihatuksesta 1,5 km polkupyörä- tai potkukelkkamatkan päässä. Joutsassa on kauppoja, ravintoloita, elokuvateatteri, lenkkipolkuja, pitkospuupolku, Leivonmäen kansallispuisto, päivittäin avoinna oleva maksuton kuntosali ja hyvä kirjasto.

Taidelaitoksen polkupyörät, potkukelkat, sukset ja luistimet ovat vapaasti käytettävissä. Henkilöauton käytöstä voidaan sopia polttoainekuluja vastaan.


Yhteydenotot

Taidelaitos Haihatus
residency@haihatus.fi