AJANKOHTAISET NÄYTTELYT


SALLA MYLLYLÄ Yo-cha


K
ESÄNÄYTTELY 2017

SISÄÄN-ULOS

Haihatuksen 18.:s kesänäyttely Joutsassa 18.6. - 25.8.2017 käsittelee maisemaa ja ympäristöä. Entiseen tapaan näyttely on Haihatuksessa sisällä ja ulkona; talossa, vintillä, puutarhassa, pellolla ja ulkorakennuksissa.

Kuraattorit, kuvataiteilijat Tiia Matikainen, Pasi Mälkiä, Pauliina Turakka Purhonen ja Kalle Turakka Purhonen kokosivat näyttelyn nimellä Sisään-Ulos. Kuraattorityöryhmä kiteytti näyttelyn ajatuksen näin:

Olemme ja kuljemme ympäristömme seassa. Tarkastelemme kerrallaan vain muutamia asioita, mitä tai ketä nyt sattuu aisteihin ja ajatuksiin osumaan. Etäisyyttä ottamalla voimme hahmottaa maiseman. Katseltavana laajakankaana tai pienempänä neliönä seinällä. Ikkunana, josta katsoa uteliaana ulos. Tai peilinä josta katsoa uteliaana sisään.

Kesänäyttelyn taiteilijoiksi olemme saaneet laajan kattauksen taiteilijoita, joiden työtä ja taidetta yhdistävät teemat ympäristöstä, maisemasta
ja ihmisen suhde niihin. Haihatus on paikkana erityisen sopiva tämän näyttelyn järjestämiseen, koska täällä maisema sekä ympäristö ovat elimellinen osa Haihatuksen henkeä.

Näyttelyyn on valittu seuraavat 28 taiteilijaa:
NIran Baibulat
Ulu Braun
Teuri Haarla
Johanna Juvonen & Biagio Rosa
Mikko Kallio
Jouna Karsi
Katri Kempas
Mauri Korhonen
Tiia Matikainen
Salla Myllylä
Pasi Mälkiä
Pia Männikkö
Kari Niskanen
Pilvi Ojala
Henrik Olsson
Paavo Paunu

Benjamin Phillips Nozdrachev
Pirkko Rantatorikka
Simo Rouhiainen
Jaakko Ruuska
Tuuli Saarekas
Jonna Salonen
Minnamari Toukola
KalleTurakka Purhonen
Pauliina Turakka Purhonen
Milja Viita
Sampsa Virkajärvi
Viggo Wallensköld

SISÄÄN-ULOS
18.6.- 25.8.2017 päivittäin klo 11-18, myös Juhannuksena
Taidelaitos Haihatus, Jousitie 70
pääsymaksu 12/10/3€

Avajaiset 17.6.2017 kaikille avoimena kansanjuhlana klo 16-18

RUMMUTA ITTE!

RYTMIRINKI ESITTÄÄ:

KEIJO PUUMALAISEN LYÖMÄSOITIN-NÄYTTELY HAIHATUKSEN FANTASIASSSA

Keravalainen yhteisörummutus-kollektiivi Rytmirinki on tunnettu monista yhteisprojekteista niin taidemuseoiden kuin yksittäisten taiteilijoiden kanssa. Tänä kesänä Rytmirinki suuntaa rummut ja soittimet Taidelaitos Haihatukseen, Joutsaan.

Niin kuin yleensäkin, rumpaleilla kerääntyy nurkkiin ja kaappeihin paljon erilaisia soitettavia ja rummutettavia esineitä. Näin on käynyt myös keravalaiselle lyömäsoittajalle Keijo Puumalaiselle. ”Suuri osa rumpaleista on keräilijäsieluja”, pohdiskelee Keijo. Hän on ostellut erilaisia soittimia usean vuosikymmenen aikana eri maista, niin kaupoista kuin kirpputoreiltakin. Suurimmaksi osaksi näitä soittimia on käytetty sekä konserteissa että muissakin esiintymisissä, joissa on tarvittu eksoottisia ääniä ja rytmisoittimia. Kevätsiivous on yleensä tarpeellista, ja niinpä nämä Keijon soittimet on etsitty kaappien nurkista ja pölyt on nyt pyyhitty pois.

Haihatuksen Fantasia-talossa on esillä neljä erilaista lyömäsoitinryhmää, jotka on jaoteltu maanosien, eri maiden ja soittimien valmistusmateriaalin mukaan. Jokaisesta ryhmästä löytyy tyypillisiä äänikuvia nimenomaan tietyn maailmankolkan musiikkiperinteistä. Keijo on myös piirtänyt seinille 4 erilaista nuottitaulua, yhden kullekin soitinryhmälle. Jokaiseen rytmiin tarvitaan 3 – 5 soittajaa, jotta kyseisen maan, maanosan tai soittimiston äänimaisema pääsisi täysipainoisesti esille. Tämä pieni soitinnäyttely toimii siis myös rytmirinkinä erilaisten etnisten musiikkikulttuurien saloihin!

Rummuta Itte! -näyttely avautuI Taidelaitos Haihatuksessa 11.6.2016 klo 16.00 yhtäaikaisesti Haihatuksen kesänäyttelyn kanssa ja on avoinna kesänäyttelyn aukioloaikoina, sisäänpääsy yhteisellä aluemaksulla 12/10/3€.

Keijo Puumalainen, 050 3659554, rumpali.puumalainen@saunalahti.fi


Site Meter